Algemene voorwaarden

Algemeen
Wanneer u een fotosessie boekt of bij het bestellen van producten bij Sorelle Photography gaat u akkoord met de algemene voorwaarden via een schriftelijk akkoord (zie boeking).
Deze voorwaarden kunnen altijd aangepast worden door de fotografen. Indien u niet akkoord gaat met deze voorwaarden, dan dient u dit schriftelijk aantoonbaar te maken voordat de fotosessie plaats vindt.
De auteursrechten blijven ten alle tijde in bezit van Sorelle Photography.
Aansprakelijkheid
De fotografen mogen in geen geval aansprakelijk gesteld worden bij eventuele materiële of lichamelijke schade die opgelopen werd tijdens de fotosessie.
Deelname aan een fotosessie is op eigen risico. U bent zelf verantwoordelijk voor eigen eigendommen en uzelf.
De klant dient er rekening mee te houden dat informatie die via internet verzonden wordt, door derden onderschept kan worden. Sorelle Photography kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, in welke vorm dan ook, veroorzaakt door het verzenden van vertrouwelijke of geheime informatie.

Sorelle Photography  kan in geen enkele vorm worden aangesproken bij situaties waar overmacht (zoals file, autopech, ongeval, ziekte of crashen van elektronica) ervoor zorgt dat de dienst niet kan worden verwerkt of voldaan worden aan de klant. In een dergelijke situatie kan tot een overeenkomst gekomen worden.
Bij alle diensten of verkopen die via de post doorgaan, is Sorelle Photography niet verantwoordelijk voor beschadiging of verlies van de bestelling die verzonden is, vanaf deze is afgeleverd bij het postkantoor. Indien u een postverzekering wenst, kan deze aangerekend worden.
Fotosessie
Een fotosessie gaat door op een op voorhand afgesproken locatie. Deze sessie kan bij slecht weer of ziekte verplaatst worden. Dit wordt ten laatste de ochtend van de fotosessie beslist.
Na afloop van de fotosessie zullen de fotografen een selectie van foto’s maken en vervolgens enkele bewerken. Nadien stellen de fotografen hun selectie onbewerkte foto’s beschikbaar op de website via een wachtwoord. Hieruit kan de klant een vooraf vastgelegd aantal foto’s kiezen die bewerkt zullen worden. U kan geen beroep doen op de foto’s die niet geselecteerd zijn door de fotografen. Indien u meer foto’s wenst dan het afgesproken aantal, kan u deze bij bestellen.

De foto's die getoond worden op de nabestelpagina, zijn onbewerkt, duidelijk voorzien van een watermerk en mogen in geen geval (openbaar) gebruikt worden.
U kan foto’s bij bestellen tot 2 maanden nadat de fotosessie heeft plaatsgevonden.
Een bestelling is pas geplaatst na betaling en wordt ook dan pas verwerkt.

De wachttijd van het toesturen van de bewerkte foto’s kan variëren. Gemiddeld neemt dit maximum 4 weken tijd in beslag.
Boeking
Het is enkel mogelijk om schriftelijk een fotosessie vast te leggen.
De prijzen van de aangeboden diensten zijn exclusief reiskosten van de fotografen.
Enkel wanneer de volledige betaling van de sessie voldaan is, kunnen de bewerkte foto’s geleverd worden.

Privacy en persoonlijke gegevens
De persoonlijke gegevens van de klant mogen niet door Sorelle Photography worden doorgegeven aan derden.
Wanneer u een fotosessie boekt, geeft u Sorelle Photography het recht om alle gemaakte foto’s te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden zoals portfolio, sociale media, eigen gebruik en fotowedstrijden. Indien u hier bezwaar op hebt, moet u dit voordien duidelijk en schriftelijk meedelen.
Klachten
Indien u klachten heeft in verband met het geleverde werk dient u dit zo snel mogelijk schriftelijk aan de fotograaf te vermelden. Wanneer deze klachten een grondige reden hebben en tijdig werden vermeld, kan er een nieuwe fotosessie worden gepland om dit te herstellen. Voor deze fotosessie zal u, mits overeengekomen, enkel de reiskosten moeten betalen die de fotografen zullen oplopen. In geen geval kan een dienst uitlopen tot terugbetaling.
Auteursrechten
De foto’s mogen niet worden bewerkt of bijgesneden worden zonder toestemming van de fotograaf. Het logo moet altijd zichtbaar zijn. De auteursrechten van de foto blijven bij Sorelle Photography. U koopt een digitale foto of afdruk, niet de rechten die op de foto staan. Zonder de toestemming van de betreffende fotograaf mag een foto niet gebruikt worden voor commercieel gebruik.
Sorelle Photography is een kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting.